Първият пълнометражен филм в света заснет със смартфон

02 Dec 2011

Първият пълнометражен филм в света заснет със смартфон снимка

Популярният модел на Nokia, N8 със своята 12 мегапикселова камера 720p HD видео със ксенонова светкавица и оптика Carl Zeiss е използван за заснемането на първият в света пълнометражен филм заснет изцяло със мобилен телефон. Филмът "Olive" се очаква да тръгне скоро по кината в САЩ. За някои от сцените на филма режисьорите са използвали и 35-милиметров специално прикрепен обектив чиято цел е да намали усещането за дълбочина на фона и да придаде тичичното кино усещане на картината.

Сюжетът на филма се върти около мистериозно тихо момиче, което без да произнесе и дума успява да промени живота на трима странници: стара самотна жена, чужденец приспособяващ се със живота в САЩ и човек с наднормено тегло.

Целта на режисьорът на филма Хуман Калили, е филмът му да остане изцяло финансово независим, като се излъчи в над 2000 кина в САЩ без подкрепата на някое от големите филмови студиа.

Кадри от зад кулисите на филма:Коментирай

Смартфон с Android Ice Cream Sandwich от Sharp

04 Oct 2011

Смартфон с Android Ice Cream Sandwich от Sharp снимка

Новият Sharp AQUOS 104SH може да се окаже първият телефон работещ под новата операционна система. Устройството ще се предлага в Япония в мрежата на SoftBank като продажбите се очаква да стартират през пролетта на 2012.
SoftBank представи детайли относно AQUOS 104SH, като някои от впечатляващите характеристики са
4.5 инчов дисплей с резолюция 1280 x 720 пиксела, двуядрен процесор TI OMAP с работна честота 1.5GHz , 12.1MP камера, както и стахотен дизайн.Телефонът ще бъде водоустойчив според стандартите IPX5 и IPX7 и ще може да работи на дълбочина 1 м. в продължение на 30 минути. За съжаление все още няма информация за цената както и за планове за разпространението извън Япония, затова остава само да почакаме за да разберем.Коментирай

Сладоледеният сандвич на Google

20 Sep 2011

Сладоледеният сандвич на Google  снимка

Новата версия на операционната система на Google ще се наричa Ice Cream Sandwich и ще бъде първата версия на Android съвместима както със смартфони така и с таблети. По думите на Ерик Шмид  (бившият CEO на компанията) платформата се очаква да излезе на бял свят през октомври или ноември.
Причината "Сладоледеният сандвич" да е толкова очакван е че той ще добави някой от елементите на Android Honeycomb (таблет версията на операционната система) и за смартфони. Някои от тези елементи са oрганизацията на уиджети, разположението на реда за търсене, променено приложение за Gmail, панорамен режим на камерата, подобрено поле за известия (notification bar), подобрен multitasking и др.

Според слуховете един от първите телефони с Android Ice Cream Sandwich да бъде Nexus Prime, произвеждан от Samsung. Някои от неговите спецификации включват:

4.65 инчов 1280x720 Super AMOLED Plus дисплей
1.5GHz двуядрен Exynos процесор
16GB вградена памет
1GB RAM
2,000mAh батерия
метален корпусКоментирай

Samsung Galaxy Skin - многообещаващ концепт

10 Aug 2011

Samsung Galaxy Skin - многообещаващ концепт снимка

Убийствено тънък сензационен телефон, с невероятната способност да се превръща в страхотен ръчен часовник, модерна гривна или аксесоар, е новото творение на свръх модерната техника Samsung Galaxy Skin.  

Новият концептуален телефон обещава да се превърне в истински хит, стига да се стигне до масово производство, защото засега няма данни по този въпрос от компанията. Атрактивният AMOLED дисплей позволява на телефона да се трансформира в различни форми и да се използва по различен начин. Любителите на часовниците могат смело да го носят вместо обикновения си часовник, а тези, които са готови да експериментират, могат да смаят всички с новата си гривна – телефон.  

Моделът Samsung Galaxy Skin поставя нов етап в развитието на мобилните устройства и предизвиква смело въображението на потребителите на популярната марка Samsung. Концептуалният телефон се прегъва и усуква, без това да нарани по някакъв начин целостта на корпуса и дисплея. Мобилното устройство е тествано и е издържало всички проверки за издръжливост, устойчивост и гъвкавост. Дори да приложите натиск и да го усучете силно, той ще възвърне стандартната си форма след това. Другото нестандартно приложение на сензационния телефон е, че може да проектира различни изображения върху гладка повърхност, например върху стената или друга вертикална плоска основа. Качеството на изображенията е изключително високо и телефонът може да конкурира камерите от висок клас.  

Телефонът Samsung Galaxy Skin може да бъде използван успешно и лесно като GPS навигатор в личния ви автомобил. Мобилното устройство може да се улесни живота ви с много други приложения, които го правят незаменим помощник на съвременния човек. Според подадената информация до този момент Samsung Galaxy Skin ще работи на базата на Android.   Коментирай

Новият iPhone 5 - какво да очакваме от Apple?

05 Aug 2011

Новият iPhone 5 - какво да очакваме от Apple? снимка

След като стана ясно, че от компанията готвят изненада за феновете на високотехнологичните телефони, в пресата се появиха най-различни спекулации относно дизайна, техническите характеристики и функциите на новия iPhone 5.      

Предположенията на потребителите могат да се окажат напълно погрешни и от Apple да ни предложат съвсем нов дизайн, въпреки слуховете, че съществена разлика между iPhone 5 и iPhone 4 няма да има.   Ясно е, че визията на новия смартфон вълнува изключително много любителите на високотехнологичните джаджи, но всички снимки, разпространявани в интернет са просто поредната спекулация. Това, което се знае е, че от компанията планират пускане на ново поколение смартфон.    

Очаква се новия iPhone 5 (или iPhone 4S / iPhone  4G, според различните спекулации) да излезе на пазара най-рано през септември. Има информация, че производството ще започне през август, а продажбата му ще започне месец или два по-късно. Новият iPhone 5 ще работи с двуядрен процесор, който се очаква да функционира по-бързо и динамично. Не е изключено и дисплеят да бъде по-голям – 4 инчов, както пожелаха много от феновете на Apple. Вероятно ще е по-тънък, но с по-здрава конструкция. Има предположения за 3D дисплей и 3D камера. Очаква се да притежава нови функции, с които обаче много се спекулира. Много експерти предполагат, че ще има по-добра графична карта, възпроизвеждаща видео с висока резолюция. Вграденият GPS е почти сигурен, както и наличието на HDMI изход.    

Освен всички други спекулации, видяхме в нета и предположения, че iPhone 5 ще има и специално устройство, което да направи възможно използването на телефона като кредитна карта. Дали всичко това ще се сбъдне ще разберем скоро.   Коментирай

Очакваме 1млрд. продадени смартфона през 2016 г.

03 Aug 2011

Очакваме 1млрд. продадени смартфона през 2016 г. снимка

Очаква се продажбата на смартфони да достигне фантастичното число – 1 млрд. броя през 2016 г. Тази тенденция прогнозира Juniper Research. Експертите твърдят, че оптимистичната прогноза е съвсем вероятна, въпреки че през 2010 г. тази цифра е далеч по-скромна – 302 млн. От компанията са обнадеждени от нарастващото търсене, провокирано от непрекъснатото усъвършенстване на моделите от ново поколение. Изненадата, която готвят производителите, се изразява в лансирането на по-евтини и достъпни модели, чиято масова продажба ще окаже най-съществено влияние върху очакваната сензационна бройка на продадени смартфони през 2016 г – 1 млрд.     

Към този момент смартфоните от по 150 долара са твърде малко и съвсем не толкова популярни, затова производителите смятат да работят в тази посока. Това не означава, разбира се, че моделите от среден и висок клас ще бъдат пренебрегнати – напротив. Техните технически характеристики ще бъдат обновявани непрекъснато и усъвършенствани спрямо изискванията на потребителите. Новите функции като NFC, 3 D и биометричните възможности ще намерят приложение в новите високотехнологични модели.     

Очакваният скок в продажбата на смартфони е с близо 330 %, което на пръв прочит изглежда невъзможно. Тази цифра рязко контрастира с действителните данни към този момент. Специалистите обаче смятат, че обстановката на пазара коренно ще се промени. Смартфоните ще се окажат част от ежедневието на всеки средностатически гражданин и ще се превърнат в достъпна необходимост. Експертите не са изненадани от добрите позиции на смартфоните на пазара и намират, че това съвсем не е случайно. Така наречените “умни телефони” имат напреднала операционна система, дават възможност да се инсталират приложения, имат много добри характеристики откъм хардуерно и софтуерно естество и откриват съвсем нов свят. Те имат редица предимства пред обикновените мобилни телефони и дават неограничени възможности за забавление. Коментирай

Очакваме подобрение на Samsung Galaxy S II, работещо под windows Phone 7?

02 Aug 2011

Очакваме подобрение на Samsung Galaxy S II, работещо под windows Phone 7? снимка

Според слуховете в телекомуникационните среди, още в края на лятото или в началото на есента, гигантът Samsung смята да пусне на пазара нова подобрена версия на Galaxy S II. Тя ще бъде с по-бърз процесор, вероятно с работна честота 1,4GHz. Вероятно, новият модел ще използва операционна система Windows Phone 7.

Много анализатори предполагат, че новият смартфон ще е копие на Galaxy S II. По всяка вероятност ще разполага с 1GB RAM и почти идентични технически характеристики, като своя предшественик. Слуховете може да са достоверни до голяма степен, защото новото устройство е забелязано в сайта на Bluetooth SIG. Според информацията, поместена в сайта, новият хай-енд смартфон се намира под Windows Phone 7 Mango и се различава с 10 от номера на Galaxy S II, което говори за близко сходство между двамата модела.Коментирай

Войната на Android, Windows Phone 7 и iOS на Apple

01 Aug 2011

Войната на Android, Windows Phone 7 и iOS на Apple снимка

Отчита се по-голям интерес към устройствата с Android и новите версии на iOS за Apple iPhone. В същото време, при Windows Mobile се наблюдава спад, което обяснява и по-малките количества произведени апарати с Windows Phone 7. В първите няколко месеца на годината Microsoft държи едва 2,7% от пазара на смартфони. Само преди една година компанията покриваше 7,1% - съществена разлика, която кара Microsoft да търси нови възможности и да се обединява или по-точно да поглъща по-малките компании. Произведените апарати са намалели от 3,9 млн. на 2,9 млн.

Android може да се нарече с право лидер на пазара на смартфони в световен мащаб. През последното тримесечие на 2010 г. са продадени 32,9 млн. устройства с Android. Оптимистичните показатели на Android заплашват сериозно позициите на Nokia, а пазарът на смартфони става все по-оспорван. Големите компании, специализирани в продажбата на мобилни устройства, отдават предпочитанията си на Android. Samsung и HTC обхващат 45% от продажбите на Android, а смартфоните LG отбелязват ръст в продажбите.Коментирай

All-gsm.bg с нов офис и нов сайт!

06 Jul 2011

Приятели,

онлайн магазин за GSM апарати, техника, резервни части за GSM телефони и аксесоари All-gsm.bg се премести на нов адрес, с цел Вашето по-голямо удобство!

Новият офис се намира в близост до метростанция Г. М. Димитров:

София 1172, бул. Д-р Г.М.Димитров №54, бл. 60, вх. А, ет. 1, ап.1.


View Larger Map

Същевременно с това бихме искали да ви представим новата версия на сайта, с която целим да подобрим и улесним използването и пазаруването в All-gsm.bg. Новата версия предлага някои нови и усъвършенствани полезни функционалности, които целят да ви улеснят в избора и откриването на точния продукт.

Екипът на All-GSM.bg се стреми, винаги да предлага висококачествени продукти и обслужване на най-високо ниво! Като част от нововъведенията, които ще Ви предложим, очаквайте в най-скоро време нашите предложения на последните модели таблети на най-популярните производители както и пълен набор от резервни части и аксесоари за тях.1 Коментара
BGAChipset.com